UFD-Nyheder-Finans

Fire nye elhandlere er i løbet af den seneste tid trådt ind på det danske elmarked. De melder alle om en lav fortjeneste på el, men fællestrækket er, at strømmen kun skal være et biprodukt på deres platforme.
Selecta vrider overskud ud af tætpakket kaffemarked
Store internationale brands er med til at løfte Selecta i et stærkt konkurrencepræget kaffemarked. Det gælder om at holde kortene tæt ind til kroppen, lyder det.
Der er fremgang for salget af parcelhuse i hele landet nu.
Over halvdelen af de i alt 300 stillinger på Panalpina-hovedkontoret i Schweiz kan blive nedlagt som følge af integrationen med DSV.
Nobelprisen i økonomi gik i år til tre udviklingsøkonomer, der har sat en ære i at komme ud af elfensbenstårnet og ud i felten.
Advokatnævnet vil løse flere konflikter, inden de bliver til egentlige sager, som kræver tid og ressourcer. Som udgangspunkt gælder det kun klager om salær, der i ca. tre ud af fire tilfælde siden foråret 2015 er blevet løst ved mediation.
I Norge kan posten selv låse sig ind: »Det handler om tillid«
En ny app gør det muligt for postvæsnet i Norge selv at låse sig ind i privathjem, når modtagere af en pakke ikke er hjemme til at tage imod den.
De tre amerikanere Abhijit Banerjee, Esther Duflo og Michael Kremer hændres med Nobelprisen i økonomi for deres arbejde med at bekæmpe fattigdom.
Har du købt fusilli-pasta hos Meny eller Spar, så bør du aflevere posen tilbage.
Usikkerheden om afkast på pensioner har aldrig været større. Rådet for Pensionsprognoser sænker forventningerne.
Ø i Kattegat vil være selvforsynende og er langt fremme med varmepumper.
Flere firmaer er anmeldt for at kalde kviklån for 'kassekreditter', men én hjemmeside kører videre med navnet.
Tjek din viden om hurtige lån og høje renter her.
Grønne puljemidler har skabt rekordreduktion af CO2-udledning hos papirfabrikken Skjern Paper.
Mulighederne for at komme dybere i sagen synes udtømt, siger skatteminister Morten Bødskov (S).
Den amerikanske luftfartsmyndighed har krævet tjek af 165 fly efter revnedannelser.
Stigende udgifter til at bekæmpe hvidvask og lave renter gør, at Danske Bank ikke ansætter nye folk.
Der er økonomisk uro flere steder og risiko for recession, lyder det fra ingredienskoncernen Chr. Hansen.
Trods store investeringer har selskabet svært ved at nå egne grønne mål.
Tryg købte i 2018 Alka. Det har styrket selskabets position som størst på forsikring i Danmark.
Stigningen er et problem for de politiske klima-ambitioner, mener de økonomiske vismænd.
Brexit kan koste Danmark dyrt, lyder det fra erhvervsministeren.
Små og mellemstore virksomheder får økonomisk hjælp til at forberede sig på Storbritanniens exit fra EU.
Den danske eksport steg i august, og de første otte måneder af året ligger den 7 procent højere end sidste år.
De svækkede globale udsigter til vækst har indtil videre haft begrænset virkning på dansk økonomi, skriver de økonomiske vismænd i deres efterårsrapport.
B&O’s fyrede direktør, Henrik Clausen, afløses af Kristian Teär, en forholdsvis ukendt direktør fra Logitech. B&O er i dyb krise, siger erhvervskommentator, Leif Beck Fallesen
Det tager 171 dage at sælge en lejlighed. Især de helt nybyggede kræver tålmodighed hos sælger.
Danskernes forbrug er ikke kommet op i gear efter finanskrisen. Det er overraskende, for normalt ligger forbruget lavere i krisetider og højere i opgangstider. En del af forklaringen kan være, at vi er blevet mere klima-, tids- og sundhedsbevidste, men tendenserne er ikke entydige.
I år er det 10 år siden krisen ramte. I dag har opsvinget omsider bidt sig fast, men krisen har stadig konsekvenser. Danmark er blevet fattigere permanent og mange personer er stadig mærket af krisen.
En videregående uddannelse slår normalt ud i en højere indkomst, men sådan er det ikke altid. En del fag-lærte tjener lige så godt som mange personer med enten en erhvervsakademiuddannelse, en professionsbacheloruddannelse eller en akademisk uddannelse.
Der er udsigt til stigende vækst og flere job i Danmark. Det kræver dog, at vi udnytter fremgangen i dansk økonomi fornuftigt og investerer i mennesker og i målrettede uddannelses- og opkvalificeringstilbud, så personer på kanten af arbejdsmarkedet kan finde vej ind.
Formuerne i Danmark er relativt ulige fordelt - også når man medregner pensioner. Mens de ti pct. med de største formuer i Danmark har ca. 47 pct. af de samlede formuer, så har den halvdel af befolkningen med de mindste formuer modsat kun 5 pct. af formuerne.
Mens den rigeste procent har oplevet rekordhøj indkomstfremgang siden 2010, så har alle andre indkomstgrupper i samfundet oplevet rekordlav fremgang. Efter skat er indkomsten vokset med knap 240.000 kr. for de rigeste. Før i tiden så vi, at også de fattigste fik del i indkomstfremgangen. Det er ikke længere tilfældet.
I løbet af de seneste 10 år har pensionister oplevet den største indkomstfremgang af alle aldersgrupper. Indkomsten for pensionister er vokset med 22 pct. Det er væsentligt mere end de 30-64-årige, der har haft en fremgang på 12 pct., og markant mere end de unge, der har haft en fremgang på 5 pct.
Siden finanskrisen har vi oplevet en ny tendens i indkomstudviklingen i Danmark. Siden 2010 har indkomsterne i nogle af de allerrigeste områder i Nordsjælland slået rekord. Samtidig har de fattigste områder haft stagnerende eller ligefrem faldende reale indkomster.
Andelen af par, hvor kvindens indkomst er højere end mandens indkomst, er vokset fra 25 pct. i 1994 til 32 pct. i dag. Andelen er ikke vokset siden 2010. Blandt de 40-59-årige er der flest kvinder, der har en højere indkomst end deres partner. Blandt kvinder over 60 år er der færrest.
På talerstolen i Folketinget sagde Jakob Ellemann-Jensen (V), at en enlig mor med tre børn på kontanthjælp vil få 20.300 kroner efter skat. En person i et lavtlønsjob med tre børn har ret til det samme beløb i børnefamilieydelse og børnetilskud mm. Samlet betyder det, at en lavtlønnet i job vil have et rådighedsbeløb, der er 5.300 kr. højere om måneden.

UFD-Nyheder-Finans-børsen.dk

Investor, økonomi, finans og privatøkonomi
fra børsen.dk

Gå ud i virkeligheden, lav et eksperiment og find ud af, hvad der egentlig virker bedst til at nedbringe fattigdommen. Det er essensen i det arbejde, som mandag gav de tre økonomer Abhi ...
Opdateret kl. 13.21 - Nobelprisen i økonomi går til tre økonomer fra USA for deres eksperimentelle tilgang til at arbejde med at bekæmpe global fattigdom. Modtagerne er amerik ...
Listen over det offentliges tilgodehavender voksede i 2018 for fjerde år i træk. Største post er gælden til skattemyndighederne, hvor både virksomheder og borgere øgede deres gæld med over en milliard ...
En stribe direktører hos Jyske Bank har udnyttet en medarbejderaktieordning og købt aktier i banken. Det drejer sig blandt andre om den ordførende direktør, Anders Dam, som køber 453 ak ...
Hvis du tilgår via en app så klik her ...
Hele fem gange har Indiens nationalbank, The Reserve Bank of India, sænket renten i år, men væksten lader sig ikke sådan hundse med. Derfor har The World Bank, Den Internationale Bank for Genopbygning ...
I en ny rapport kritiserer Nationalbanken betalingskæmpen Nets for ikke at være gennemsigtige nok og ikke gøre det tilstrækkeligt klart over for forbrugerne, hvor stor en del gebyrer fylder i deres om ...
Betalingsselskabet Bambora vil nu ikke bare tilbyde betalingsløsninger til sine 10.000 danske erhvervskunder, men også lån til at finansiere deres forretninger. Det gør Bambora af to ...
Først kom Djurslands Bank og nu opjusterer også Salling Bank fredag forventningerne på grund af heftig aktivitet med omlægning af boliglån. Banken venter nu et resultat før skat på 38-4 ...
Hvis du tilgår via en app så klik her ...
Læser du på mobilen, så klik her. ...
Hvis du læser på mobilen, så klik her. ...
Pensionsbranchen har i årtier brugt sikre obligationer til at styre risikoen i din pension, men først styrtdykkede renten, og så overtog danskerne selv risikoen på deres pensioner via markedsrenteprod ...