UFD-Nyheder-Finans

Regeringen vil investere 2,5 mia. kr. i 2.000 ekstra parkeringspladser og to nye togperoner ved Københavns Lufthavn.
Stifter af verdens største hedgefond tror på topskat på 70 pct.
Den uortodokse milliardærinvestor Ray Dalio mener, at forslaget om en topskat på 70 pct. i USA får ben at gå på ved næste valg.
Banedanmark annullerer ny kontrakt med Huawei
Kritisk netværksudstyr til den danske jernbane skal alligevel ikke leveres af den omstridte kinesiske virksomhed Huawei.
Medie: USA aflyser handelsmøde med Kina
Trump-administrationen har afvist at modtage de kinesiske topfolk, der ellers skulle have taget hul på forhandlingerne i den opslidende handelskrig, skriver Financial Times.
De amerikanske aktiemarkeder var tirsdag domineret af den røde farve efter den forlængede weekend på grund af Martin Luther King Day mandag.
Mellem 5.000-10.000 personer kan gå to år tidligere pension med S-forslag, vurderer forsker.
Ejeren af den kæmpe kæde af britiske pubs, restauranter og hoteller JD Wetherspoon, Tim Martin, er i gang med at fjerne al europæisk alkohol fra sine hundredvis af pubs.
Carlsbergs pengekiste bugner, men det er vanskeligt for den danske bryggerigigant at sætte tænderne i nogle af de attraktive bryggerier på landkortet.
Carlsberg er toptrimmet, og gælden er nedbragt, men hvad der for alvor kunne skabe fremdrift og merværdi for aktionærerne - et stort opkøb - synes ikke at være en mulighed. Investorerne kan i stedet se frem til milliardstore udbetalinger.
Indgår forlig i massesøgsmål: G4S punger ud med trecifret millionbeløb til vrede medarbejdere
G4S må af med en mindre formue, efter at vagtkoncernen har indgået et forlig i en retsag mod koncernens datterselskab.
Aktivistisk milliardær går i kødet på skrantende eBay
Aktiekursen på online-handelspladsen eBay skyder i vejret, efter at Elliott Management med milliardæren Paul Singer i spidsen har belejret aktien og sendt anvisninger til bestyrelsen.
I Sverige er der i alt tale om 37.000 biler, som er i risiko for at lække diesel. 
Mastercard har fået en bøde på 4,3 milliarder kroner for kunstigt at hæve omkostningerne.
2018 har kurs mod at blive det bedste år på arbejdsmarkedet siden 2007 - lige før finanskrisen brød løs.
Årsopgørelserne fra 2018 er tilgængelige fra 11. marts. Den viser, om du skal have overskydende skat retur.
- Det underminerer min tillid til det pågældende advokatfirma, siger Karsten Lauritzen.
Årsopgørelserne fra 2018 er tilgængelige fra 11. marts. Den viser, om du skal have overskydende skat retur.
Mail rejser tvivl om Nordeas interne undersøgelse af bankens rolle i oprettelsen af selskaber i skattely for rigmandskunder.
Dansk erhvervsliv er bekymret over den faldende vækst i Kina.
Stigende gældsproblemer og en handelskrig med USA skaber problemer i Kinas økonomi.
Med det vi ved i dag, var det en helt forkert beslutning, der blev truffet i Skat, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).
Dansk advokat alarmerede i detaljer Skat om, at et kæmpekup var i gang. Skat stoppede først udbetalinger af udbytteskat 50 dage senere.
Skat fik i juni 2015 detaljeret information om formodet svindel med udbytteskat, men de fejlagtige udbetalinger fortsatte.
Elbilproducenten Tesla vil afskedige syv procent af sin arbejdsstyrke. Nye skatteregler får prisen på bilerne til at stige.
Andelen af realkreditlån med afdragsfrihed faldt igen i fjerde kvartal, viser tal fra Finans Danmark.
Susanne Biers film Bird Box fremhæves som succes hos Netflix efter 80 millioner visninger på fire uger.
Eksporten til Indien kunne være tre gange større, men Holck-sagen og andre forhold bremser danske varers vej til landet. Mere salg til Indien vil få danske varer til at rejse længere.
På trods af, at boligpriserne er steget, så ligger danskernes boligformue stadig under niveauet før krisen.
Salling Group, der ejer store supermarkedskæder, har købt op i boet efter Top-Toy, der før nytår gik konkurs.
Større fokus på Danmark får Jyske Bank til at sætte til-salg-skilt på sin bank i Gibraltar.
I år er det 10 år siden krisen ramte. I dag har opsvinget omsider bidt sig fast, men krisen har stadig konsekvenser. Danmark er blevet fattigere permanent og mange personer er stadig mærket af krisen.
En videregående uddannelse slår normalt ud i en højere indkomst, men sådan er det ikke altid. En del fag-lærte tjener lige så godt som mange personer med enten en erhvervsakademiuddannelse, en professionsbacheloruddannelse eller en akademisk uddannelse.
Der er udsigt til stigende vækst og flere job i Danmark. Det kræver dog, at vi udnytter fremgangen i dansk økonomi fornuftigt og investerer i mennesker og i målrettede uddannelses- og opkvalificeringstilbud, så personer på kanten af arbejdsmarkedet kan finde vej ind.
Formuerne i Danmark er relativt ulige fordelt - også når man medregner pensioner. Mens de ti pct. med de største formuer i Danmark har ca. 47 pct. af de samlede formuer, så har den halvdel af befolkningen med de mindste formuer modsat kun 5 pct. af formuerne.
Mens den rigeste procent har oplevet rekordhøj indkomstfremgang siden 2010, så har alle andre indkomstgrupper i samfundet oplevet rekordlav fremgang. Efter skat er indkomsten vokset med knap 240.000 kr. for de rigeste. Før i tiden så vi, at også de fattigste fik del i indkomstfremgangen. Det er ikke længere tilfældet.
I løbet af de seneste 10 år har pensionister oplevet den største indkomstfremgang af alle aldersgrupper. Indkomsten for pensionister er vokset med 22 pct. Det er væsentligt mere end de 30-64-årige, der har haft en fremgang på 12 pct., og markant mere end de unge, der har haft en fremgang på 5 pct.
Siden finanskrisen har vi oplevet en ny tendens i indkomstudviklingen i Danmark. Siden 2010 har indkomsterne i nogle af de allerrigeste områder i Nordsjælland slået rekord. Samtidig har de fattigste områder haft stagnerende eller ligefrem faldende reale indkomster.
Andelen af par, hvor kvindens indkomst er højere end mandens indkomst, er vokset fra 25 pct. i 1994 til 32 pct. i dag. Andelen er ikke vokset siden 2010. Blandt de 40-59-årige er der flest kvinder, der har en højere indkomst end deres partner. Blandt kvinder over 60 år er der færrest.
På talerstolen i Folketinget sagde Jakob Ellemann-Jensen (V), at en enlig mor med tre børn på kontanthjælp vil få 20.300 kroner efter skat. En person i et lavtlønsjob med tre børn har ret til det samme beløb i børnefamilieydelse og børnetilskud mm. Samlet betyder det, at en lavtlønnet i job vil have et rådighedsbeløb, der er 5.300 kr. højere om måneden.
I gennemsnit tjener en faglært næsten 14 mio. kr. gennem livet, mens en akademiker tjener godt 23 mio. kr. Generelt fører længere uddannelse til højere indkomst, men det er ikke altid tilfældet. Selv om elektrikere har kortere uddannelse end f.eks. pædagoger og kunstuddannede akademikere, tjener de faktisk mere i løbet af livet.

UFD-Nyheder-Finans-børsen.dk

Investor, økonomi, finans og privatøkonomi
fra børsen.dk

De amerikanske renter tog sig et mindre dyk tirsdag. Efter en fridag mandag, hvor amerikanerne fejrede Martin Luther King Day, og markederne holdt lukket, var stemningen præget af bekymring og negativ ...
Kursmålet for aktien i forsikringsselskabet Tryg er tirsdag blevet løftet med knap 5 pct. fra 166 kr. til 174 kr. per aktie af SEB Equities. Det fremgår af data fra Bloomberg News.
Salget af eksisterende boliger i USA udviklede sig svagere end ventet i december, da der blev solgt 4,99 mio. boliger ifølge sæsonjusterede og annualiserede tal fra den amerikanske ejendomsmæglerforen ...
Det australske finansieringsfirma IMF meldte tirsdag ud, at de sammen med det danske advokatfirma Njord Law Firm og det amerikanske advokatfirma Quinn Emanuel planlægger et søgsmål mod Danske Bank.
Mastercard har i strid med EU-regler begrænset konkurrencen mellem banker, og dermed har gebyrer for kortbetalinger nogle steder været kunstigt høje. Det koster virksomheden en milliardbøde.
Det finske finanstilsyn er ved at undersøge en sag, hvor Nordea bliver anklaget for at have været involveret i hvidvask af penge. Det skriver Bloomberg News tirsdag eftermiddag. ...
3200 personer fik job i den private sektor i november, viser tal fra Danmarks Statistik. Dermed er 2018 godt på vej til at blive det bedste år på arbejdsmarkedet siden 2007, påpeger To ...
Bankappen Lunar Way tilbyder nu danske kunder en rente på 2 pct. om året på lønkontoen på indestående op til 50.000 kr. Det sker på et tidspunkt, hvor kunderne herhjemme har vænnet sig til en rente på ...
Den kinesiske vækst endte i fjerde kvartal på 6,4 pct. på årsbasis, og dermed voksede økonomien i den globale vækstmotor i 2018 med 6,6 pct., hvilket var den laveste stigningstakt for riget i midten s ...
2019 starter med flere boliger - både huse og ejerlejligheder - til salg i Danmark end sidste år. Det viser tal fra Finans Danmark. Selv om konkurrencen om boligkøbernes opmærksomhed er ...