UFD-Nyheder-Finans

Ny teknologi gør det muligt at forarbejde træ til et materiale med usædvanlige egenskaber som stor styrke. Samtidig er et farvel til beton og plastic til fordel for det klimavenlige træ, lige hvad jordkloden har behov for.
Den spanske fodboldliga La Liga har fået en millionbøde for i det skjulte at have optaget brugere af ligaens officielle app.
Bankekspert: Professionelle kunder lader sig ikke forføre af en folkestemning
Danske Bank, Nordea og Nykredit er i en helt anden liga end Jyske Bank, når det gælder evnen til at håndtere de store institutionelle kunder, lyder vurderingen.
Storkunder ser gennem fingre med hvidvask: Danske Bank er bedst
Selvom Danske Bank kæmper med en historisk hvidvasksag, vurderer de store, institutionelle kunder, at banken er bedst i Danmark.
I de kommende år vil Novozymes præstere en organisk salgsvækst på 5 pct. om året. Koncernen vil bruge op mod 300 mio. kr. på investeringer ved at skabe forenklinger og effektiviseringer.
Elbiler kræver investeringer i strømforsyningen, lyder det fra en række energiselskaber.
Henrik Ingemand, der er head of supply chain hos Arp-Hansen Hotel Group, har taget en efteruddannelse i bestyrelsesledelse hos CBS for at være på forkant med fremtidens tætte samarbejde mellem bestyrelse og direktion.
Han blev 85 år gammel.
Her er økovarerne billigst:  Forbrugerrådet Tænk har købt 15 varer i 12 supermarkeder
Prisen på økovarer rasler ned. Forbrugerrådet Tænk har sammenlignet priser og fundet de butikker, hvor det er dyrest og billigst at være økologisk, men testen siger ikke noget om kvaliteten af varerne.
Selvom medicokoncernen Coloplast leverer stærk og stabil vækst, vokser risikoen for skuffelser på aktiemarkedet, mener Peter Lundgreen.
Jysk-grundlægger Lars Larsen er sygemeldt og vil ikke være på kontoret det næste stykke tid, oplyser Jysk.
Tidligere direktør får fem års fængsel for sin rolle i sag om kuldsejlet olieselskab, der har kostet aktionærer dyrt.
Dansk Socialrådgiverforening har meldt Bisidderhjælpen til bagmandspolitiet efter tirsdagens afsløringer.
Vestre Landsret forhøjer straffen til tidligere OW Bunker-direktør fra halvandet til fem års fængsel.
Vestre Landsret forhøjer straffen til tidligere OW Bunker-direktør fra halvandet til fem års fængsel.
Vestre Landsret har afsagt dom i ankesagen mod tidligere direktør for kuldsejlet olieselskab. Han får fem års fængsel.
Danmark og Sverige undersøges af EU for statsstøtte til PostNord i strid med EU's regler.
Danmark og Sverige skal granskes for brud på EU's regler.
Medarbejdere i Odsherred vil som et forsøg få mulighed for at holde tre fridage om ugen og arbejde i fire.
300 administrative medarbejdere i Odsherred Kommune kan fra september holde fri hver fredag.
Flyselskabers klimaløfter vil blive kigget efter i sømmene, lyder det i varslingsbrev.
Verdens største statslige pengetank, Norges oliefond, har fået ordre om at sælge energiaktier for omtrent 85 milliarder kroner og flytte pengene i grøn energi. Et historisk slag mod den sorte energisektor, mener flere iagttagere.
Det gavner hverken klimaet eller forbrugertilliden, når flyselskaber overdriver deres klimaindsats, lyder kritikken.
Et nyt boligbyggeri ved indsejlingen til Tuborg Havn i Hellerup har allerede slået adskillige danmarksrekorder for dyreste lejligheder.
Norwegian lovede at plante 7.000 træer i Europa og yderligere titusinder over hele verden for klimaet inden udgangen af 2017.
Nordens største flyselskab "planter træer for planeten", siger de. Men erkender i dag, at træerne ikke gør den store forskel for klimaet.
Landets største pensionskasse - ATP - vil skrue op for investeringerne i grønne virksomheder.
MT Højgaard må vinke farvel til ordre på 1,9 milliarder kroner, fordi Apple dropper datacenter nær Aabenraa.
Enhedslisten, Dansk Folkeparti, SF og Nye Borgerlige vil have reglerne lavet om.
Møbelkæden Idemøbler bliver til Ilva, efter koncernen har haft millionunderskud gennem flere år.
I år er det 10 år siden krisen ramte. I dag har opsvinget omsider bidt sig fast, men krisen har stadig konsekvenser. Danmark er blevet fattigere permanent og mange personer er stadig mærket af krisen.
En videregående uddannelse slår normalt ud i en højere indkomst, men sådan er det ikke altid. En del fag-lærte tjener lige så godt som mange personer med enten en erhvervsakademiuddannelse, en professionsbacheloruddannelse eller en akademisk uddannelse.
Der er udsigt til stigende vækst og flere job i Danmark. Det kræver dog, at vi udnytter fremgangen i dansk økonomi fornuftigt og investerer i mennesker og i målrettede uddannelses- og opkvalificeringstilbud, så personer på kanten af arbejdsmarkedet kan finde vej ind.
Formuerne i Danmark er relativt ulige fordelt - også når man medregner pensioner. Mens de ti pct. med de største formuer i Danmark har ca. 47 pct. af de samlede formuer, så har den halvdel af befolkningen med de mindste formuer modsat kun 5 pct. af formuerne.
Mens den rigeste procent har oplevet rekordhøj indkomstfremgang siden 2010, så har alle andre indkomstgrupper i samfundet oplevet rekordlav fremgang. Efter skat er indkomsten vokset med knap 240.000 kr. for de rigeste. Før i tiden så vi, at også de fattigste fik del i indkomstfremgangen. Det er ikke længere tilfældet.
I løbet af de seneste 10 år har pensionister oplevet den største indkomstfremgang af alle aldersgrupper. Indkomsten for pensionister er vokset med 22 pct. Det er væsentligt mere end de 30-64-årige, der har haft en fremgang på 12 pct., og markant mere end de unge, der har haft en fremgang på 5 pct.
Siden finanskrisen har vi oplevet en ny tendens i indkomstudviklingen i Danmark. Siden 2010 har indkomsterne i nogle af de allerrigeste områder i Nordsjælland slået rekord. Samtidig har de fattigste områder haft stagnerende eller ligefrem faldende reale indkomster.
Andelen af par, hvor kvindens indkomst er højere end mandens indkomst, er vokset fra 25 pct. i 1994 til 32 pct. i dag. Andelen er ikke vokset siden 2010. Blandt de 40-59-årige er der flest kvinder, der har en højere indkomst end deres partner. Blandt kvinder over 60 år er der færrest.
På talerstolen i Folketinget sagde Jakob Ellemann-Jensen (V), at en enlig mor med tre børn på kontanthjælp vil få 20.300 kroner efter skat. En person i et lavtlønsjob med tre børn har ret til det samme beløb i børnefamilieydelse og børnetilskud mm. Samlet betyder det, at en lavtlønnet i job vil have et rådighedsbeløb, der er 5.300 kr. højere om måneden.
I gennemsnit tjener en faglært næsten 14 mio. kr. gennem livet, mens en akademiker tjener godt 23 mio. kr. Generelt fører længere uddannelse til højere indkomst, men det er ikke altid tilfældet. Selv om elektrikere har kortere uddannelse end f.eks. pædagoger og kunstuddannede akademikere, tjener de faktisk mere i løbet af livet.

UFD-Nyheder-Finans-børsen.dk

Investor, økonomi, finans og privatøkonomi
fra børsen.dk

Skatterabatter, indefrysninger og nye ejendomsvurderinger - har du styr på, hvad de kommer til at betyde for dig, når det nye system træder i kraft i 2021? Hvis svaret er nej, er du ikke alene. ...
Den amerikanske industriproduktion steg 0,4 pct. i maj, hvilket var bedre end ventet af økonomerne, der ifølge Bloomberg estimerede en stigning på 0,2 pct. Tallet for måneden før blev r ...
Det skorter ikke på "vagthunde", der holder øje med bankerne: Den interne compliance-afdeling, Finanstilsynet, pressen, politikerne. Og i Aarhus melder virksomheden Hemonto sig også til ...
Selvom Chris Vogelzang kun har været i Danmark i 15 dage, og blot været adm. direktør for Danske Bank i 14 dage, så stillede han op til en debat på Folkemødet på Bornholm med titlen "Spørg Danske Bank ...
Norske Hilde Jenssen forlader efter kun lidt over et år på posten som product manager i Nordea Asset Management sin stilling for at tage skridtet videre som ny leder af Fundamental Equities i Nordea A ...
Danskernes lånelyst er i top, og man skal tilbage til 2015, før der sidst blev givet lige så mange lånetilbud i maj måned. I sidste måned indhentede danskere og virksomheder nemlig 27.253 tilbud på re ...
Læser du med fra en app, skal du tilgå sitet med dette link: borsen.dk/investor ...
Sandsynligheden for, at den amerikanske centralbank vil levere et duechok næste uge ved at sænke den toneangivende amerikanske rente, er højere end mange tror. Det mener de to rentestra ...
Økonomerne ser nu med mere skepsis på udviklingen i USA's økonomi. Det viser en rundspørge til 76 økonomer, som Bloomberg News har foretaget. Svarene peger på, at økonomerne nu i snit r ...
Læser du med på mobilen, så klik her. ...
Hvis du læser med på mobilen, så klik her. ...
Læser du med på mobilen, så klik her. ...
Tusindvis af boligejere udnytter at renterne er historisk lave og omlægger deres boliglån til en lavere rente. De seneste tal viser, at der har været opsigelser af fastforrentede lån fo ...