UFD-Nyheder-Finans

44.000 danskere var udsat for bedrageri ved nethandel i 2017.
Macron og Merkel har genopvarmet en gammel idé, en fælles Europa-hær. Den har hidtil haft det meget svært.
Det har været en travl uge for auktionariusserne hos Christie's og Sotheby's, der har solgt for milliarder.
Årets Bil 1993: Dengang en ny Mazda var en af årets helt store overraskelser
Mazda er et af de mindre bilmærker herhjemme, men sådan har det ikke altid været. I begyndelsen af 1990'erne lå Mazda notorisk i toppen af salgslisterne, og en ny 626 blev Årets Bil i Danmark 1993.
Produktive SpaceX ser igen ud til at overgå sig selv
Denne uge matchede SpaceX antallet af affyringer for hele 2017, der i forvejen var redkordår. Dermed har virksomheden halvanden måned til at overgå sin egen rekord.
Fremtidens arbejdsdag: Skal du være løsarbejder eller fastlancer?
Om 10 år vil de færreste stå op til et fast job og en 37 timers arbejdsuge. Det siger fremtidsforsker.
Verden over gør nye veje, jernbaner, dæmninger og elledninger indhug i hidtil uberørte områder. Det har konsekvenser for dyrelivet. 4.383 dyrearter af de 13.761 arter, der karakteriseres som truede, er direkte truet af infrastrukturprojekter. Men dyrenes levesteder kan reddes.
Forfatterne bag succesbogen ”Tag på arbejde – fra sygemelding til samarbejde” er klar med en opfølger, som gør op med en række myter om stress og peger på relationen mellem leder og medarbejder som et godt sted at starte stress-forebyggelse.
Et eksporteventyr tager form for Randers Bryghus
En ordre fra Kina og nye samarbejder i Nordeuropa skaber optimisme
Nikoline blæser bobler, rider på Peter Aalbæk og scorer topkarakterer.
Landsskatteretten har med to afgørelser offentliggjort den 7. november 2018 på ny taget stilling til +/- 15 pct.-reglen i forbindelse med en gaveoverdragelse af fast ejendom indenfor den nærmeste familie. Med afgørelserne har Landsskatteretten sendt et klart signal om, at +/- 15 pct.-reglen på gaveområdet fortsat står som et meget klart udgangspunkt for værdiansættelsen.
Hjalp med at afsløre skatteunddragelse på 39 mia. kr.: Tidligere ansat i storbank endte med 22.000 kr.
En tidligere medarbejder i UBS hjalp med spionage mod banken, der førte til afsløring af massiv skatteundragelse. Men hun er ikke blevet belønnet med nogen nævneværdig gevinst.
Der er ikke gjort plads nok til rådgivning i ny socialaftale, mener Dansk Socialrådgiverforening.
Forbrugerrådet Tænk har anmeldt sig selv til Datatilsynet for brud på datasikkerheden
I oktober stoppede tre medlemmer af bestyrelsen i Poul Due Jensens Fond, der sidder på magten i Grundfos.
NKT falder 24 procent på børsen efter fyring af administrerende direktør og advarsel om svagt 2019.
Bankens egen undersøgelse viser ifølge avis, at ansatte modtog mistænkelige beløb.
Kraftige reaktioner viser dyb frygt for et brexit i alt andet end ro og orden.
Finanstilsynets formand sad i bestyrelsen for en kapitalforening, hvor en fond blev brugt til at spekulere i udbytteskat.
Varmere vand kan gøre krabbekød sundhedsfarligt. Det har fået Californiens fiskeribranche til at indlede en opsigtsvækkende retssag.
Ny forskning viser, at film fra Hollywood er med til at skabe vores opfattelse af finansverdenen.
Finanstilsynets formand, David Lando, sad i bestyrelse i forening, hvor Nordea oprettede fond til skattefidus.
DSB og Jernbaneforbundet har indgået aftale, så passagererne undgår flere arbejdsnedlæggelser.
GN Store Nord sælger høreapparater og headsets, og særligt sidstnævnte har haft vind i sejlene i år.
Alt er langtfra på plads omkring briternes exit fra EU trods opbakning til aftale, påpeger Dansk Industri.
Hvis forsøget på at opnå en fortsat frihandel med Storbritannien mislykkedes, vil det have alvorlige konsekvenser for danske arbejdsmarkeder og økonomi.
Nordea oprettede fond i Nykredit i et fortsat forsøg på at få udbetalt udbytteskatterefusion i Schweiz.
De danske skattemyndigheder har et krav på 703 millioner kroner mod storbanken Macquarie.
Danske Bank kan ikke genkende advokats udlægning af forløbet omkring whistleblowers tavshedspligt.
Danske Banks bestyrelsesformand, Ole Andersen, er blevet presset til at stoppe af flere store aktionærer.
I år er det 10 år siden krisen ramte. I dag har opsvinget omsider bidt sig fast, men krisen har stadig konsekvenser. Danmark er blevet fattigere permanent og mange personer er stadig mærket af krisen.
En videregående uddannelse slår normalt ud i en højere indkomst, men sådan er det ikke altid. En del fag-lærte tjener lige så godt som mange personer med enten en erhvervsakademiuddannelse, en professionsbacheloruddannelse eller en akademisk uddannelse.
Der er udsigt til stigende vækst og flere job i Danmark. Det kræver dog, at vi udnytter fremgangen i dansk økonomi fornuftigt og investerer i mennesker og i målrettede uddannelses- og opkvalificeringstilbud, så personer på kanten af arbejdsmarkedet kan finde vej ind.
Formuerne i Danmark er relativt ulige fordelt - også når man medregner pensioner. Mens de ti pct. med de største formuer i Danmark har ca. 47 pct. af de samlede formuer, så har den halvdel af befolkningen med de mindste formuer modsat kun 5 pct. af formuerne.
Mens den rigeste procent har oplevet rekordhøj indkomstfremgang siden 2010, så har alle andre indkomstgrupper i samfundet oplevet rekordlav fremgang. Efter skat er indkomsten vokset med knap 240.000 kr. for de rigeste. Før i tiden så vi, at også de fattigste fik del i indkomstfremgangen. Det er ikke længere tilfældet.
I løbet af de seneste 10 år har pensionister oplevet den største indkomstfremgang af alle aldersgrupper. Indkomsten for pensionister er vokset med 22 pct. Det er væsentligt mere end de 30-64-årige, der har haft en fremgang på 12 pct., og markant mere end de unge, der har haft en fremgang på 5 pct.
Siden finanskrisen har vi oplevet en ny tendens i indkomstudviklingen i Danmark. Siden 2010 har indkomsterne i nogle af de allerrigeste områder i Nordsjælland slået rekord. Samtidig har de fattigste områder haft stagnerende eller ligefrem faldende reale indkomster.
Andelen af par, hvor kvindens indkomst er højere end mandens indkomst, er vokset fra 25 pct. i 1994 til 32 pct. i dag. Andelen er ikke vokset siden 2010. Blandt de 40-59-årige er der flest kvinder, der har en højere indkomst end deres partner. Blandt kvinder over 60 år er der færrest.
På talerstolen i Folketinget sagde Jakob Ellemann-Jensen (V), at en enlig mor med tre børn på kontanthjælp vil få 20.300 kroner efter skat. En person i et lavtlønsjob med tre børn har ret til det samme beløb i børnefamilieydelse og børnetilskud mm. Samlet betyder det, at en lavtlønnet i job vil have et rådighedsbeløb, der er 5.300 kr. højere om måneden.
I gennemsnit tjener en faglært næsten 14 mio. kr. gennem livet, mens en akademiker tjener godt 23 mio. kr. Generelt fører længere uddannelse til højere indkomst, men det er ikke altid tilfældet. Selv om elektrikere har kortere uddannelse end f.eks. pædagoger og kunstuddannede akademikere, tjener de faktisk mere i løbet af livet.

UFD-Nyheder-Finans-børsen.dk

Investor, økonomi, finans og privatøkonomi
fra børsen.dk

Det er meget kritisabelt, at ATP's nuværende topchef, Christian Hyldahl, stod i spidsen for den afdeling i Nordea, der i 2006, 2007 og 2008 deltog i spekulation i schweizisk udbytteskat. ...
Interessen for brugt og en god investering har aldrig været større. Dagligt skifter tusindvis af ­genstande ejer, og cremen af ­danskernes private skatte ryger under hammeren hos auktions­huset Bruun ...
Havde politikerne siden 2006 ikke lavet reformer af alt fra skat og dagpenge til danskernes pensionsalder, så skulle det offentlige forbrug i 2025 enten sænkes med 77 mia. kr. i forhold til det, der e ...
En række storbanker, som samarbejdede med Danske Bank i Estland, er blevet kontaktet af det amerikanske justitsministerium, der i forvejen undersøger sagen om hvidvask. Det skriver Bloo ...
Selv om den økonomiske vækst i eurozonen endte på et lavt niveau i tredje kvartal, er det ikke noget, der får hånden til at ryste hos chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi. ...
Bagmændene bag hvidvasksagen i Danske Bank mistænkes for at have betalt estiske Danske Bank-ansatte. Det skriver Berlingske fredag. Bagmændene skal ifølge avisen have bet ...
Formanden for den amerikanske centralbank, Federal Reserves Jerome Powell, har ganske vist bemærket, at aktiemarkedet har oplevet stor turbulens og kursfald siden oktober, men investorerne skal ikke r ...
Danskerne får stadig mere i løn. Nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) viser, at lønningerne for det private arbejdsmarked i årets tredje kvartal steg 2,5 pct. sammenlignet med samme periode sid ...
Holder du dig for øjnene, når du står på benzintanken og fylder bilen op? Nu bliver det lidt billigere. Oliepriserne er nemlig dykket kraftigt de seneste seks uger. Faktisk er en tønde ...
Flere års store prisstigninger på lejligheder i København kan have nået sin ende i denne omgang. Høje priser og strammere låneregler har luget ud i feltet af købere, der samtidig er på ...
"Hammerslaget på de to vine afspejler ­rigtig godt den ekstreme internationale efterspørgsel, vi i øjeblikket oplever på vinene fra Bourgogne. Det ­gælder især vinene fra de mest ikoniske ­mar ...