UFD-Nyheder-112

Det portugisiske datatilsyn har givet det offentlige portugisiske hospital Centro Hospitalar Barreiro Montijo en bøde på ca. tre millioner danske kroner for manglende overholdelse af grundlæggende principper i EU’s persondataforordning. Det oplyser Dansk Erhverv.
Sikkerhedsmessen Sectech tiltrak 815 besøgende i Bella Center i København den 7.-8. november.- Vi opnåede det kvantitative mål, og kvaliteten af de besøgende var meget høj, så vi er glade og ser frem til 2020, siger Lennart Alexandrie, administrerende direktør for arrangøren AR Media International.
Snapchat-skænderi endte i trusler på livet i Aalborg
Et skænderi på det sociale medie Snapchat endte med, at en ung mand blev truet på livet lørdag.
To unge mænd fængslet efter knivstikkeri i S-tog
To mænd på henholdsvis 17 og 18 år sigtes for drabsforsøg efter knivstikkeri i S-tog natten til lørdag.
To biler kørte frontalt sammen på hovedvejen Haunstrup Hovedgade vest for Herning lørdag eftermiddag.
Et fireårigt barn er faldet ned ved en rulletrappe i et storcenter i Sønderborg, skriver politiet.
Et flertal i Stockholms bystyre ønsker at introducere 100 nye fuldtidsordrer for 70 mio. SEK.
Østsjællands Beredskab har haft succes med at nedbringe antallet af blinde ABA-alarmer gennem dialog og rådgivning. Selvom det er en positiv historie, er der dog en bagside af medaljen. Beredskaberne tager nemlig et gebyr for udrykning til blinde alarmer, og takket være faldet vil Østsjællands Beredskab i år mangle 1,4 mio. kr. i forhold til budgetteret.
Spillefilmen The Whiskey Bandit fra 2017 (kendes også under navnet The Whisky Robber)  bygger på virkelige hændelser, hvor mindst 30 ungarske banker blev røvet af Attila Ambrus. Kælenavnet fik han, fordi han inden hvert enkelt røveri altid nød et glas whisky på en nærliggende bar. Han blev til sidst anholdt og har i dag udstået sin straf. Nu fokuserer han i stedet på at undervise i, hvordan man kan undgå at blive mål for kriminalitet. Og han har blandt andet medvirket i en reklamefilm for danske Protect, hvor han spiller et offer for et røverisk overfald.
Flere og flere svenske kommuner får tilladelse til at indsætte private vagter til at opretholde ro og orden.
Datatilsynet har skrevet et udkast til en liste over situationer, hvor dataansvarlige altid skal udarbejde konsekvensanalyser.
Der florerer i øjeblikket "ondsindede, falske mails" med Danmarks Statistik som afsender, oplyser institutionen.
På Sectech i København, der sluttede i går den 8. november, blev prisuddelingen Detektor International Award 2018 afholdt.Tre svenske virksomheder var blandt de nominerede, men i forhold til førstepræmier var der nordamerikansk dominans med Genetec, Flir Systems og Vanderbilt, som høstede tre ud af fire førstepræmier. Iloq fra Finland scorede den sidste førstepræmie.
På Sectechs sikkerhedsbanket i går aftes på messens åbningsdag blev prisen Årets sikkerhedschef overrakt – og for første gang i otte år gik prisen ikke til en person.