UFD-Livsstil-Mad-8

Nem ret med kylling, ris og ananas - alt tilberedes i ét fad i ovnen, og så er aftensmaden klar.
Syltet spidskål 23-04-2019 18:29
Super nem opskrift på syltet spidskål - fantastisk tilbehør, der hæver de fleste retter til nye højder.
Glem alt om kedelig restemad - de her dejlige madpandekager er fyldt med rester af kødsovs og en sprød blanding af spidskål, forårsløg og gulerødder. En sand fornøjelse at sætte tænderne i.
Virkelig lækker og tilmed sund lasagne med grøntsager, hytteost og fuldkornsplader, så den er smækfyldt med protein og fibre og smager fantastisk.
Rigtig god ovnbagt æggekage fyldt med både bacon, kartofler og skønne grøntsager. En fyldig og ekstra nem æggekage, der er proppet med smag.
Søde og sunde spinatpandekager med havregryn, dadler og kardemomme, der giver en skøn smag. Kan serveres som morgenmad eller mellemmåltid.

UFD-Livsstil-Mad

I sidste weekend blev årets danske ølnyhed afsløret ved foreningen Danske Ølentusiasters generalforsamling på Dalum Landbrugsskole i Odense. Vinderen var, ikke overraskende, en mørk og alkoholkraftig …
Duft af skovbær, skoletaske af kernelæder med lidt appelsinjuice i baggrunden. Fine små bobler og en flot ren og klar syre med lidt bitterhed og et strejf af tanniner.
Gule stenfrugter, champignons og et lidt smøret og mineralsk, flintet præg i duften. Komplekst og balanceret.
Pajzos Furmint T 2017 13-03-2019 00:00
Duft af banan med lidt begvedliggende frisk abrikos og papaya i en flot stenet, mineralsk indpakning. Stringent fokus og opbygning af smagen.
Fredericia: Allerede på vej ned ad trappen kan man fornemme, at der foregår noget særligt i Robert Markussens kælder. En sød og frisk duft strømmer ud fra hjemmebryggeriet, som han har afsat et rum i …
pastinak/ persillerod, gulerod, broccoli, løg,æg Skær alle grøntsager i små fine skiver(1x1cm) og rist v lav varme på pande i ca 20 minutter til gyldne og gennemstegte. Skub grøntsagerne lidt...
Græsk salat uden feta 24-04-2019 18:33
Skær tomater og agurk i både, skær løg i ringe, bland oliven i
Hummus - valdemarsro 23-04-2019 19:30
Valdemarsro
Grøntsagssuppe Røllikke 23-04-2019 17:36
Snit grøntsagerne. Svits løg og porre kort i olie, tilsæt resten og kog det op.
Blomkålssalat Adel 23-04-2019 17:35
Skær blomkål i små bidder Rist cashewnødder og hak groft Bland karse i Hak tranebær groft
Hvad er hormonforstyrrende stoffer? Det spørgsmål har optaget mig i mange år. Interessen kom efter at have født to drenge, som begge havde testikler, der ved fødslen ikke … Læs mere → Indlægget Hvad er hormonforstyrrende stoffer? blev vist første gang på MadforLivet.com.
Hvorfor sover vi mindre, når vi bliver ældre? I takt med, at vi bliver ældre, falder vores evne til at sove dybt og længe. Ældres søvn er, oftere end … Læs mere → Indlægget Hvorfor sover vi mindre, når vi bliver ældre? blev vist første gang på MadforLivet.com.
Ajo blanco med ramsløg 19-04-2019 12:34
På spansk betyder ajo betyder hvidløg, og blanco betyder hvid, og eftersom suppen er grøn og ikke indholder hvidløg, er det egentlig et temmelig misvisende navn. Men det håber jeg, du vil tilgive, for referencen er ikke til at tage fejl af.
Ramsløgsbrød på surdej 19-04-2019 12:32
Når solens stråler for alvor varmer jorden op, dukker ramsløgene op. Efterhånden modtages de af madelskere med samme gensynsglæde og kærlighed som stenbiderrognen og de første asparges. Her serverer kokken Nicolai Tram dem i fire retter, som du med fordel kan tage med ud i forårssolen.
Knogle Booster Smoothie 17-04-2019 16:21
Knogle Booster Smoothie er både børnevenlig, velsmagende og fyldt med knoglesunde næringsstoffer som calcium og magnesium. Knogle booster Smoothie kan også fryses ned og serveres som sunde ispinde. … Læs mere → Indlægget Knogle Booster Smoothie blev vist første gang på MadforLivet.com.
Kemi i cremer og make-up 16-04-2019 16:05
Kemi i cremer og make-up. Måske har du prøvet at påsætte nikotinplastre eller plastre med østrogener eller melatonin og oplevet, at de rent faktisk virker, fordi du optager … Læs mere → Indlægget Kemi i cremer og make-up blev vist første gang på MadforLivet.com.
Sild er ikke bare sild 15-04-2019 09:44
Sild er ikke bare sild. Kan du også godt lide en sildemad, så læs med her, for efterhånden er udvalget af gammeldags modnede sild skrumpet voldsomt ind. De … Læs mere → Indlægget Sild er ikke bare sild blev vist første gang på MadforLivet.com.
Brødtekst
Selvom Australien opfattes som ‘New World’ rent vinmæssigt, så var vinproduktionen godt i gang i flere områder allerede for over 150 år siden.
Skøn og lidt smørret duft, som afslører, at vinen har hygget sig med gæren i noget tid efter gæringen. Bagved ligger en fin stenet mineralitet.
Med nu 206 bryggerier lanceres der øl som aldrig før. I rekordåret 2018 kom der hele 1.825 nye øl på markedet i Danmark – i gennemsnit 5 øl hver dag. Ca. 200 øl mere end den hidtidige rekord i 2017. Det fremgår af en oversigt lavet af Beerticker.dk, der har stået for oversigterne over nye […]
For nogle uger siden fik Restaurant Alouette en stjerne i Michelinguiden, og det kom bag på alt og alle. Alouette åbnede i sommeren 2018 og fik ganske vist en
Delikat duft af gule mirabeller, æbler og kvæde suppleret af et floralt præg af tjørneblomster. Afrundet syre i smagen og en fin struktur.
Jonas Tofterup er, som Winelab.dk kunne breake i fredags, den første dansker, der har gennemført vinverdenens hårdeste vinuddannelse, ‘Masters of Wine’.
Endelig skete det, som flere danskere har forsøgt i årtier, nemlig at opnå titlen som Danmarks første Master of Wine. Danske Jonas Tofterup med base i Spanien er i dag blevet Danmarks første Master of Wine.
Jura 13-02-2019 00:00
Jura er et lille men spændende vindistrikt ved de vestvendte bjergskråninger på grænsen mellem Frankrig og Schweiz. Området producerer en række forskellige stilarter, flere ganske unikke for området.
Her til aften lige før præmieceremonien ved Bocuse d'Or konkurrencen i Lyon, blev der vist en video til minde om Paul Bocuse, med forskellige klip fra tidligere konkurrencer. Heri var netop et glimt f ...
Med 206 er der rekordmange bryggerier i nyere tid i Danmark, viser Beerticker analyse for Bryggeriforeningen. Ved årtusindskiftet var der blot 12 bryggerier i Danmark. Men fra 2003 steg lysten til at brygge øl gevaldigt, således at der ved udgangen af 2008 fandtes 114 danske bryggerier. Derpå satte finanskrisen en dæmper på foretagsomheden, indtil det […]
For ti år siden ville de fleste danskere tænke på en sløj omgang med støv på fra supermarkedets nederste hylde, hvis nogen sagde kirsebærvin. Men situationen er en anden i 2018.
Rasmus Munk afslører nu de første detaljer om den nye Restaurant Alchemist, der tegner til at blive en gevaldig og banebrydende sag, finansieret af Lars Seier Christensen. Da den unge Rasmus ...
Fredericia: Hvepsene svirrer i luften, mens Kim Madsen og en lang række "vin-part-havere" er i gang med at høste årets første druer på Modavis vinmark ved Skærbækvej i Fredericia. Det var he…
Svits bacon i en gryde, til det er næsten sprødt, hæld herefter ...
Fredericia: At starte sin egen øl-produktion er både enkelt og kompliceret. Udstyrs-indkøbet kan nogle gange klares med færdige begyndersæt til 500-700 kroner. Men hvis man i højere grad vil engagere …
Kenneth Toft-Hansen har netop placeret sig som nummer tre i Bocuse d'Or Europe kokkenes uofficielle EM, og er således en af de ti kokke ud af konkurrencens tyve, der går videre til Bocuse d'Or finalen ...
"Drengene gjorde det fantastisk," siger Rasmus Kofoed om Kenneth Toft Hansen og hans assistent Christian Wellendorf, som hårdt presset på tid dog nåede at aflevere 15 sekunder før fristen.
Kog pastaen efter anvisning på emballagen og lad den dryppe af i en ...
Danske bryggerier satser på nydelse frem for beruselse – mere drikkevenlige øl vinder frem. Den gennemsnitlige alkoholprocent på nye øl fra danske bryggerier er faldet markant de seneste fire år. Det viser en analyse, som Beerticker har lavet for Bryggeriforeningen. Baseret på Beertickers årlige liste over nye danske øl. I 2017 satte bryggerierne rekord med […]
Rekordmange øl blev lanceret i Storkøbenhavn, på Sjælland og i det meste af Jylland i 2017. Over halvdelen af alle nye øl kom fra Hovedstadsområdet. Det går kun én vej for antallet af nye øl i Danmark – og det er opad. Det blev til en rekord i 2017 med 1.622 nye danske øl. Sammen […]
Aldrig før er der åbnet så mange nye bryggerier på et år – nu er der 197. For fjerde år i træk kom der over 1.000 nye øl. I rekordåret 2017 kom der hele 1.622 nye øl på markedet i Danmark i 2017 – altså i gennemsnit næsten 4½ øl hver dag. Det fremgår af […]
Blend nødderne til mel.Tænd ovnen på 150º C.
Skræl kartoflerne, og kog dem i ca. 20-25 min., til de er møre. 
Brændende kærlighed 21-08-2016 12:15
Kartoflerne skrælles og koges i vand uden salt ca. 20-25 minutter (til de er så ...
Æblemost - fra æble til most
Pulled pork - røget på grill
Køerne dansede - Økodag 2013
Varme hveder - Store bededag
Fastelavnsboller - flere varianter
Mørbradgryde 03-05-2008 13:38
Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet på mørbraden. Skær mørbraden i ...
Brun koteletterne på begge sider, og krydr med salt og peber. Skyl ...
Boller i karry 18-03-2007 20:13
Kom vand i en gryde, tilsæt lidt salt, og bring det i kog.
Chili con carne 13-02-2007 20:26
Pil og hak løg, hvidløg og peberfrugt. Chilipeberet flækkes og kernerne fjernes, ...
Svensk pølseret 26-10-2006 20:52
Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca.  2x1 cm. Kog kartoflerne til de er ...